Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

GARANCIA

Garancia:


Az Eladó azért vállal felelősséget, hogy eladáskor hibátlan terméket adott át a Vevőnek. Az ICONA, mint tervező, gyártó és forgalmazó a jogszabály szerint kötelező a garanciát vállal a termékekre: 6 hónap, amely a vásárlás napjától lép életbe. A garanciális idő érvényessége alatt felmerülő anyag-, vagy gyártási hiba miatti reklamáció esetén kérjük, szíveskedjen a terméket a számla kísérletében előzetes megbeszélés után visszajuttatni, ahol díjtalanul megjavítják, vagy ha nem lehetséges úgy a készlettől függően kicserélik.
Ha a megrendelt termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, vagy a rendeltetés szerinti használat során még a szavatossági idő lejárta előtt meghibásodik úgy a Vevő ezt telefonon vagy e-mailen jelezheti az Eladó felé. A Vevő a hiba felfedezése után a lehető legrövidebb időn belül köteles kifogását az Eladóval közölni és a terméket az Eladónak visszajuttatni az áru ellenértékének megfizetését igazoló bizonylattal, vagy annak másolatával együtt. A visszajuttatás szállítási költségét a Vevő viseli. Az áru visszaérkezését követően az Eladó a terméket megvizsgálja és amennyiben a reklamáció jogos, úgy az alábbiak szerint jár el. A jogosan visszaküldött termék a probléma jellegét illetően alapvetően két féle lehet:
Javítható hiba esetén a terméket az Eladó szakműhelyben megjavítja, vagy megjavítatja és 30 napon belül saját költségén visszaküldi a Vevő részére. Amennyiben határidőn belül az Eladó nem juttatja vissza a Vevőnek a terméket, a Vevő követelheti a vételár visszafizetését az Eladótól.
Nem javítható hiba esetén a Vevő döntése alapján az Eladó a hibás árut kicseréli (amennyiben erre az Eladónak lehetősége van) és saját költségén a Vevőnek a terméket eljuttatja, vagy a Vevőnek a vételárat visszafizeti 15 napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik.

Amennyiben a reklamáció nem jogos az Eladó a terméket visszajuttattja a Vevőnek. Ebben az esetben a visszaszállítás költsége a Vevőt terheli.

A szavatossági jogok elvesztésével járnak az alábbiak:
- a termék nem rendeltetésszerű használata, valamint túlzott terhelés esetén,
- a szakszerűtlen tisztítás,
- termék átalakítása, erőszakos nyitás esetén,
- a felfedezett hiba (a rejtett anyag, vagy gyártás) nem azonnali jelentése
- huzamosabb időn keresztül nedves helyen tárolják vagy elázott,
- házilagos javítás,
- a zárszerkezetek hibás – vagy gondatlan kezeléséből eredő törés vagy sérülés esetén.

A garancia nem terjed ki a természetes elhasználódásra (például szőrmék használat általi természetes kopása), a vásárlás után keletkezett sérülésekre, valamint a cipzárak és fém kiegészítők meghibásodására, megrongálódására, karcolódására. A velúr részek bizonyos esetében természetüknél fogva dörzsölés hatására megszínezhetik a világosabb ruhadarabokat.


Cseregarancia:


Az ICONA márka tervezői a gyártók és forgalmazók, a megvásárlástól (online megrendelés esetén a kézbesítés napjától) számított 14 munkanap cseregaranciát vállal. A termék hibátlan állapotban történő postai (esetleg személyes) visszajuttatásának költségei a vevőt terhelik. Amennyiben a termék nem kifogástalan állapotban kerül visszaküldésre, az eladó kötelezheti a vevőt a termék teljes vételárának megtérítésére.

Használat
Annak érdekében, hogy az Ön által vásárolt magas minőségű terméket lehető leghosszabb ideig gondtalanul és örömmel tudja használni, szíveskedjen betartani az alábbi néhány jó tanácsot:
A termék bőr részeit óvjuk a közvetlen víztől (eső), és vegyi anyagoktól, ugyanis azok károsíthatják azt és rövidíthetik az élettartamát. Amennyiben a terméket, illetve annak bőr részeit mégis nedvesség érte, úgy a fűtőtesttől távol szobahőmérsékleten, szellős helyen szárítsa. A használat során a növényi cserzett, bevonat nélküli bőrök az emberi bőrrel való érintkezés során sötétedhet, ez egy természetes folyamat. A terméket lehetőleg óvd az éles, hegyes tárgyakkal való ütközéstől, súrlódástól.

Tisztítás:
A termék különösebb tisztítást nem igényel. A használatban lévő bőrt/textilt mindenek előtt a rárakodott piszoktól egy puha ronggyal szabadítsuk meg. Az esetleges szennyeződéseket az alapanyagtól függően puha kefével és/vagy nedves szivaccsal vagy törlőruhával távolítsa el! Soha ne használjon szennyeződéseket eltávolításához oldószeres vagy savas, lúgos valamint karcolást okozó anyagokat. Fehér és pasztell árnyalatú bőrök nem tisztíthatóak. A bőröknek vassal, vagy más fémekkel állandóan érintkező részei (csatok, karikák, stb.) az érintkezés helyein megfeketedhetnek. Ezen feketedés oka a bor cserzőanyagának fémmel való érintkezése folytán keletkező fekete csersavas vasvegyület. Ennek eltávolítása langyos háztartásbeli ecettel való kidörzsöléssel történhet, úgy azonban, hogy az ecet az ónozott vas csatkereteket lehetőleg ne érje. Bőr alapanyagú táska tisztítását bízza szakemberre!